هیئت مکتب الزهرا (س)امامزاده محمد(ع) گوریگاه
طفل بازیگوش را شرمی نباشد از کسی/ بیشتر با دیدن مادر خجالت می کشد/ تا عروج فاطمه جبریل را هم راه نیست/ در مسیر عرش، بال و پر،خجالت می کشد/
Slide 1 Slide 2

بسم الله الرحمن الرحیم

ساخت و سازه ۱۰ سرویس دستشوی و ۴ حمام جهت رفاه حال زوار امامزاده محمد (ع)در  زیر بناه ۱۴۰ متر مربع توسط هیت امنا امامزاده محمد(ع) با همکاری اداره اوقاف ناحیه دو شیراز در حال انجام میباشد امیدواریم کسانی که میخواهند در این امر خیر شرکت نمایند با هیت امنا همکاری نمایند

اجر همه شما با خدای بزرگ

 

 

 

 

 

 



یه جائیه تو دنیا همه براش می میرن / تموم حاجتا رو همه از می گیرن

بین دو نهر آبه ، یه سرزمین خشکه / شمیم باغ و لاله اش خوشبو ز عط مُشکه

شبای جمعه زهرا زائر این زمینه / سینه زن حسینه ، یل ام البنینه ...

 



عزاداران حسینی در عاشورای حسینی

 

 

 

 

 

 



: تهیه نذری برای عزاداران حسینی در جوار نورانی امام زاده محمد

 

 

 



مراسم عاشورای حسینی در جوار امامزاده محمد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



اقامه نماز تاسواری حسینی در جوار امامزاده محمد با امامت امام جمعه بخش کنارتخته

 

 

 

 



مراسم تا سواری حسینی در جوار امامزاده محمد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



پاکسازی امامزاده محمد در راستای تاسوا و عاشوارای حسینی

 

 

 



برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای منا همزمان با روز عرفه در تهران/ فاجعه تلخ منا نباید فراموش شود
انصاری با اشاره به اینکه مراسم بزرگداشت شهدای منا همزمان با روز عرفه یکشنبه در مصلای تهران برگزار می‌شود، گفت: مراسمی نیز همزمان با عید قربان در صحن رضوی بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) با همکاری آستان قدس رضوی و بسیج مستضعفین برگزار خواهد شد.
 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محسن انصاری قائم مقام بنیاد شهید پیش از ظهر امروز در نشست خبری مراسم بزرگداشت شهدای فاجعه منا که در مجتمع رسول‌زاده بنیاد شهید برگزار شد با اشاره به اینکه حدود 27 کشور مسلمان در فاجعه منا دچار آسیب شدند، اظهار داشت: حدود 477 نفر در جریان حادثه منا به شهادت رسیدند و تا قبل از آن نیز در مسجد الحرام در حین عبادت هم 23 نفر به شهادت رسیدند.

وی ادامه داد: نزدیک به 500 نفر از ایرانی‌ها در فاجعه منا و مسجد الحرام به شهادت رسیدند که حدود 60 نفر از ایثارگران، 27 نفر از جانبازان دفاع مقدس و 23 نفر از خانواده شهدا جنگ تحمیلی بودند، در بین این شهدا شش نفر دیپلمات، دانشمند فضایی، قاری قرآن و حدود 15 نفر روحانی، شاعر و عناصر فرهنگی داریم، همچنین مدرسین جامعه حوزه علمیه قم تقریبا ترکیبی از شهدا ماست که انسانهای فرهیخته و فرهنگی بودند.

انصاری با بیان اینکه مقام معظم رهبری نیز اشاره داشتند که عید مسلمین در منا به عزا تبدیل گشت، خاطرنشان کرد: از مقام معظم رهبری ممنونیم که در راستای فاجعه منا عزای عمومی اعلام کردند و اجازه دادند که شهدا این حادثه در قطعه شهدا خاک شوند، همچنین تشکر داریم که سخنانی امام گونه را در این زمینه گفتند، به همین مناسبت در جلسه‌ای که سازمان حج با رهبری داشتند ایشان گفتند که فاجعه تلخ منا نباید فراموش شود.

قائم مقام بنیاد شهید با اشاره به اینکه در طول یکسال گذشته نیز بنیاد شهید و سازمان حج سعی کردند که این واقع را با برنامه‌های مختلف زنده نگه دارند، تصریح کرد: در همین زمینه باید از فدراسیون جانبازان و معلولین تشکر کنیم که با حرکت خودجش ورزشکاران و پیشنهادات خودشان نام کاروان اعزامی به ریو 2016 را به نام کاروان منا گذاشته‌اند، این حرکت می‌تواند مظلومیت ما در خفقان گفتن این فاجعه در جهان را نشان دهد.

وی افزود: این حادثه، یک حادثه بسیار مشکوکی است و این اجازه را هم نداریم که بگوییم این یک حادثه از پیش تعیین شده است و خود عربستانی‌ها باید بگویند که این اتفاق از کجا نشأت گرفته است، آنها باید از طریق سازمان اطلاعاتی، پلیس کشورشان و تیم تحقیقات پشت پرده این حادثه را اطلاع رسانی کنند.

انصاری با بیان اینکه سوء مدیریت در پس از حادثه منا ظن به این حادثه را قوت می‌بخشد، یادآور شد: با وجود همه این شبهات باید برای بزرگداشت این شهدا و تکریم از خانواده معظم آنها و همچنین تبیین مظلومیت شهدا برنامه‌هایی در نظر گرفته شود، به این منظور ستادی با حضور 12 سازمان تشکیل شده است که از 3 ماه پیش در حال برنامه‌ریزی هستند، رییس این ستاد حجت الاسلام و المسلمین شهیدی ریاست بنیاد شهید هستند، از سوی دیگر حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسگر و اوحدی، سازمان بسیج مستضعفین، صدا و سیما، وزارت کشور، سازمان اطلاعات، سازمان فرهنگ و ارتباطات، بعثه رهبری و خبرگزاری ایرنا در این کمیته حضور دارند.

قائم مقام بنیاد شهید با اشاره به اینکه هیچ کشوری جرات نکرد که به دنبال اعضای خانواده خود بیاید، ابراز داشت: بنده در سفری که برای آزمایش دی ان ای به عربستان داشتم فقط یک نفر را دیدم که از کشور آفریقا برای تشخیص چهره آمده بود، در ستاد تشکیل شده مسؤولیت ستاد در جلسه اول به عهده بنده است و سخنگوی آن اوحدی هستند.

وی تأکید کرد: طرح آبروی محل از سوی بنیاد شهید برگزار می‌شود که در آن از کلیه خانواده شهدا با کمک بسیجیان تکریم می‌ شود، از دیگر برنامه‌ها ستاد افتتاح موزه شهدا منا در روز 3شنبه در خیابان طالقانی، کنگره شعر شهدای منا در سالن شمس روز چهارشنبه، دیدار تعدادی از خانواده شهدا با برخی از مراجع در قم پنجشنبه صبح، سخنرانی در خطبه نماز جمعه از سوی برخی از خانواده‌های شهدا منا در سراسر استا‌ن‌ها در روز جمعه، برنامه دعای عرفه با بزرگداشت شهدای منا روز شنبه به صورت کشوری، کاروانی که از سوی گنبد، بندر ترکمن، نیشابور با عنوان کاروان منا به تهران می‌آیند و در میدان امام حسین(ع) مستقر می‌شوند و همچنین دیدار خانواده شهدای منا با رهبری در روز چهارشنبه از دیگر برنامه‌های این ستاداست.

انصاری افزود: پیگیری فاجعه منا از نظر حقوقی به عهده وزارت امور خارجه سپرده شده است، در همین راستا کمپین «به کدامین گناه» در فضای مجازی در رابطه با فاجعه منا و اتفاقات پیرامون آن راه اندازی شده است.

قائم مقام بنیاد شهید در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر خدماتی که به خانواده شهدای منا ارائه می‌شود، اظهار کرد: تنها سه روز پس از گذشته این حادثه تلخ  رهبر معظم انقلاب دستور فرمودند تمامی خانواده جانباختگان منا، جزو شهدا معرفی شوند و در سایت «سجایا»ی بنیاد شهید اسناد و مدارکشان به ثبت رسیده است، با توافقی که میان بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان حج و زیارت  انجام شده است به همسر و فرزندان این شهدا نیز حدود 20 نوع خدمات رائه می‌شود.

انصاری در جواب سؤال خبرنگاری که گفت آیا رییس جمهور واکنشی نسبت به این حادثه داشته‌اند، گفت: رییس جمهور نیز در مجمع عمومی سازمان ملل تنها نماینده اسلامی از میان حدود 57 کشور بود که در رابطه با شهدای منا سخن گفت، این در حالی است که دیگر کشورها با این استدلال که قضا و قدر بوده است جرأت طرح چنین موضوعی را نداشتند.

وی در پایان گفت: مراسم بزرگداشت شهدای منا همزمان با روز عرفه یکشنبه در مصلای تهران برگزار می‌شود، از سوی دیگر مراسمی نیز همزمان با عید قربان در صحن رضوی بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) با همکاری آستان قدس رضوی و بسیج مستضعفین برگزار خواهد شد.



 

اولین روز از ماه ذی الحجه که دارای دو عید مبارک قربان و غدیر نیز است سالروز ازدواج زیباترین پیوند آسمانی در جهان اسلام می باشد که نمونه تکرار نشدنی در تاریخ می باشد.در این روز فرخنده، حضرت علی (ع) با برترین بانوی جهان پیمان عشق بست و خدا، والاترین فرستاده خویش را بر این پیمان گواه گرفت. برکت ازدواج حضرت علی و حضرت زهرا، عمری به گستردگی آفتاب دارد، هم‏چنان که یاد و نام آن در تاریخ برای همیشه ماندگار شد.

روز ازدواج

 

نخستین روز از آخرین ماه قمری، سالروز ازدواج فرخنده حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است و روزی مبارک برای همه نوگامانی است که دل به زندگی فاطمی داده ‏اند تا شادی خود را با خاطره همیشه روشن آن روز مبارک، پیوند زنند. ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه (س) به فرمان خداوند، از امتیازاتی است که رسول اکرم (ص) بر آن مباهات می کردند. در این پیوند پر میمنت، فرشتگان آسمان در سرور و شادمانی و بهشتیان به زینت و زیور آراسته شده بودند.

 فاطمه زهرا (س) دختر پیغمبر اکرم (ص) و از دوشیزگان ممتاز عصر خویش بود. پدر و مادرش از اصیل ترین و شریف ترین خانواده های قریش بودند. از حیث جمال ظاهری و کمالات معنوی و اخلاقی از پدر و مادر شریفش ارث می برد و به عالی ترین کمالات انسانی آراسته بود. 

پیش از حضرت علی علیه السلام افرادی مانند ابوبکر و عمر آمادگی خود را برای ازدواج با دختر پیامبر(ص) اعلام کرده بودند و هر دو از پیامبر(ص) یک پاسخ شنیده بودند و آن این که درباره ازدواج حضرت زهرا (س) منتظر وحی الهی است. 

هنگامی که حضرت علی علیه السلام برای خواستگاری فاطمه علیهاالسلام رفت، پیامبر در خانه ام سلمه بود. حضرت علی علیه السلام در زد. ام سلمه پرسید:کیست؟ قبل از پاسخ خواستگار، پیامبر دستور داد:«در را باز کن و بگو داخل شود. کسی پشت در است که محبوب خدا و رسول است». حضرت علی علیه السلام وارد شد، سلام کرد و در حضور رسول خدا صلی الله علیه و آله نشست. چشمان خود را بر زمین دوخت. شرم از پیامبر (ص) مانع گفتن خواسته اش می شد. پیامبر(ص) که خود حضرت علی (ع) را بزرگ کرده و از روحیات او باخبر است، سکوت را شکست و فرمود:«می بینم برای حاجتی اینجا آمده ای. خواسته ات را بر زبان آور و آنچه در دل داری بازگو که خواسته ات پیش من پذیرفته است». 

حضرت علی (ع) با سخنانی شیرین خواسته اش را چنین بازگو کرد:«پدر و مادرم فدای شما، وقتی خردسال بودم مرا از عمویتان ابوطالب و فاطمه بنت اسد گرفتید. با غذای خود و به اخلاق و منش خود بزرگم کردید. نیکی و دل سوزی شما درباره من از پدر و مادرم بیشتر و بهتر بود. تربیت و هدایتم به دست شما بوده و شما ای رسول خدا به خدا سوگند ذخیره دنیا و آخرتم می باشید. ای رسول خدا! اکنون که بزرگ شده ام، دوست دارم خانه و همسری داشته باشم تا در سایه انس با او، آرامش یابم. آمده ام تا دخترتان فاطمه را از شما خواستگاری کنم. آیا مرا می پذیرید؟» چهره پیامبر چون گل شکفته شد. گویا انتظار این لحظه را می کشید. خوشحال شد، ولی جواب قطعی را برعهده حضرت فاطمه (س) گذاشت.

پس از انجام خواستگاری و مراسم عقد وقت آن رسید که حضرت علی علیه السلام برای همسر گرامی خود اثاثی تهیه کند و زندگی مشترک خود را با دختر پیامبر(ص) آغاز کند. در آن زمان تمام دارایی حضرت علی علیه السلام منحصر به شمشیر و زرهی بود که می توانست به وسیله آن ها در راه خدا جهاد کند و شتری نیز داشت که با آن در باغستان های مدینه کار می کرد و خود را از میهمانی انصار بی نیاز می ساخت. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله پذیرفت که حضرت علی علیه السلام زره خود را بفروشد و به عنوان جزئی از مهریه فاطمه سلام الله علیها در اختیار پیامبر بگذارد. 

زره به چهارصد درهم به فروش رفت. پیامبر قدری از آن را در اختیار بلال گذاشت تا برای حضرت زهرا(س) عطر بخرد و باقیمانده را به عمار یاسر و گروهی از یاران خود داد تا برای فاطمه (س) و علی (ع) لوازم منزل تهیه کنند. از صورت جهیزیه حضرت زهرا سلام الله علیها می توان به وضع زندگی بانوی بزرگوار اسلام به خوبی پی برد.

 

مهریه زهرا(س) الگویی برای پیوندهای امروزی 

پیامبر گرامی اسلام (ص) ازدواج دخترش را به ساده ترین و راحت ترین شیوه انجام داد تا برای همه جوانانی که در آستانه زندگی مشترک هستند، سرمشق نیکویی باقی بماند. مهریه 500 درهمی برای فاطمه علیهاالسلام مهتر زنان نیز، به همین هدف صورت گرفت. در روایات، افزون بر این مهریه که جنبه مادی و مالی دارد، مهریه های معنوی دیگری نیز برای آن بانوی بزرگ گفته شده است. در روایتی می خوانیم که حضرت زهرا علیهاالسلام از پدر تقاضا کرد که آن حضرت از خدا بخواهند تا مهریه اش را شفاعت از مسلمانان گناهکار قرار دهد. این خواسته حضرت مستجاب شد و فاطمه علیهاالسلام شفیع و واسطه بخشش گناهکاران قرار گرفت.

 

سوره هایی که بر ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) دلالت دارد، کدام است؟

در قرآن آیه ای وجود ندارد که به صورت مستقیم به ازدواج امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) اشاره کرده باشد. ولی آیاتی وجود دارد که به گونه ای مرتبط و مناسب با این رویداد است.

آیه انتهایی سوره «کوثر»، دشمن پیامبر(ص) را مقطوع النسل می داند و عنوان می کند که خدا به پیامبر اکرم(ص) خیر کثیر عطا کرده است و می دانیم که با ازدواج امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) بود که نسل حضرت پیامبر(ص) ادامه پیدا کرده و گسترش می یابد. 

آیه ای از سوره «رحمن»:در این سوره چنین آمده:«مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیَانِ... یخَرُجُ مِنهْمَا اللُّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجَان»؛ دو دریا را روان کرد تا با یکدیگر تماس پیدا کردند... از آن دو مروارید و مرجان بیرون می آید. در تفسیر این دو آیه، در روایات آمده که منظور از دو دریا حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) و منظور از مروارید، امام حسن(ع) و مرجان، امام حسین(ع) است. 

درس هایی که از ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) باید گرفت

از ماجرای ازدواج حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه علیهماالسلام نکات بسیار جالبی را می آموزیم که اگر خواهان سعادتیم و پیروی راستین اسلام، بایستی تا مرز توان تلاش کنیم تا مراحل اول ازدواج بر مبنای صحیحی صورت گیرد، و دوم آنکه ساده زیستی در تمام شئون زندگی جامعه و بخصوص ازدواج راه یابد و گرنه قید و بندهای اجتماعی در امر ازدواج که بیشتر نشأت گرفته از فرهنگ غیر اسلامی و یا ساخته و پرداخته ذهن های کوتاه مادی و اشرافی است چون غل و زنجیر بر دست و پای جوانان و والدین آنها می افتد و هر روز این غل و زنجیر بزرگتر و سنگین تر می شود، تا جایی که امکان هر نوع حرکت صحیحی را می گیرد و حیات جامعه را به سوی نابودی می کشاند و بر فساد و نابسامانی های روانی و مشکلات اخلاقی می افزاید.

در جریان ازدواج آن دو بزرگوار که به فرموده حضرت رسول(ص) خداوند فاطمه را به ازدواج علی در آورد نکات بسیار مهم آموزشی و الگویی وجود دارد که از آن جمله می توان به کفو و همتا بودن، خواستگاری بدون واسطه، قناعت، دوری از اشرافی گری و تجملات، سخت نگرفتن بر همدیگر، ملاک قراردادن معیارها و خصوصیات معنوی و دینی و اخلاقی، مهریه پایین، بنا کردن زندگی بر پایه محبت و عشق واقعی از روی شناخت، حجب و حیا و... اشاره کرد. به این خاطر است که یک پیوند با این ویژگی ها پیوند آسمانی لقب می گیرد که رضایت خدا و رسول خدا (ص) در آن وجود دارد.

سالروز ازدواج حضرت علی و حضرت زهرا




صفحه قبل 1 ... 2 3 4 5 6 ... 26 صفحه بعد